Normal_ouderen_ouderenzorg

Zorgorganisatie Laurens neemt de ouderenzorg (verzorging, verpleging en thuiszorg) over van Middin die de ouderenzorg steeds intensiever en complexer ziet worden. Omdat Laurens een gespecialiseerd ouderenzorgorganisatie is, hebben de organisaties een intentieverklaring ondertekend ter overname van verpleeghuis Rubroek. Het plan is om alles per 1 januari 2021 te hebben overgedragen. Dit meldt Middin. 

Over de overname zegt Middin: “We leveren goede zorg in Rubroek, maar zijn tot de conclusie gekomen dat deze specifieke zorg in de toekomst beter uitgevoerd kan worden door een organisatie die is gespecialiseerd in ouderenzorg. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met een beperking.”

Nieuwe kansen in nieuwe deelgemeente

Laurens, dat opereert in en om Rotterdam, vindt het fijn om ook een verpleeghuis te hebben in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Ook de ouderenzorgorganisatie ziet haar zorg complexer worden en ziet in verpleeghuis Rubroek kansen om kennis uit te wisselen en nieuwe opleidings- en doorgroeimogelijkheden te bieden. 

Door: Nationale Zorggids