Normal_kaars_overlijden_dood

In Gelderland is een oudere bewoner van woonzorgcentrum Rehoboth overleden nadat zij voor de tweede keer besmet raakte met corona. De regionale GGD doet een bron- en contactonderzoek. Het RIVM kan nog niet met zekerheid zeggen of een herbesmetting vaker voorkomt, maar het gezondheidsinstituut houdt daar wel rekening mee. Dit meldt De Stentor. 

Omdat de vrouw vorige week ineens een infectie aan de luchtwegen had, werd zij getest op corona. Op vrijdag kwam een positieve test binnen en het weekend erna overleed zij. Het verpleeghuis van Rehoboth waar de vrouw woonde, werd eerder flink getroffen door het coronavirus. Dertig bewoners kwamen te overlijden, waarvan een groot deel bewezen besmet was met de longziekte.

Tweede keer is anders

Locatiemanager Geertje Pannekoek hoopt dat het deze keer meevalt. De besmette vrouw verbleef al twee weken in quarantaine en personeel en bezoekers waren al verplicht een mondkapje te dragen. “Het bezoek dat zij onlangs heeft gehad is gevraagd om twee weken in thuisquarantaine te gaan. Medewerkers van die gang worden eind deze week getest, omdat dan de eerste symptomen duidelijk kunnen worden.

Coronamaatregelen Rehoboth

Inmiddels zijn er meerdere maatregelen genomen: het restaurant is gesloten en de grote zaal ook. Bezoekers zijn nog steeds welkom, maar moeten een mondkapje dragen, afstand houden en zich bij binnenkomst altijd melden bij de receptie. Op de gang van de overleden bewoner moeten enkele medebewoners in thuisisolatie. Zorgverleners komen langs om de hartslag, zuurstofgehalte, temperatuur en bloeddruk tweemaal daags af te nemen. Deze bewoners mogen binnen geen bezoek ontvangen.

Door: Nationale Zorggids