Normal_corona

In het nieuwe seizoen van Anita wordt Opgenomen loopt Anita  Witzier mee in zes verschillende instellingen voor ouderenzorg. Wekelijks bezoekt ze een andere instelling en ondergaat ze de dagelijkse realiteit. De zorgaanbieders variëren van zorg voor mensen met dementie, tehuizen in de stad, tehuizen in de provincie of een instelling met verschillende culturen. Op zondag 6 september om 21.15 gaat het nieuwe seizoen van start op NPO 1. Dit meldt KRO-NCRV. 

De presentatrice draait mee in een instelling in Dordrecht, Boxtel, Deventer, Putten, Amsterdam Oost en Arnhem. Door diverse instellingen in beeld te brengen, wordt een reele afspiegeling van de ouderenzorg getoond.

Witzier is onder de indruk van de verhalen die zij heeft gehoord. “De gesprekken met de ouderen hebben mij geraakt, ze zijn zo openhartig. Ik blik met hen terug op hun leven, op hun diepte- en hoogtepunten en hoe het is om oud te worden en zijn.”

Oudern overleden aan corona

Tijdens het draaien van het nieuwe seizoen is het team overvallen door corona en moesten de gesprekken met de ouderen op afstand worden voortgezet. “Dit seizoen is bijzonder, intens en verdrietig. We zijn gaan draaien vóór de coronacrisis en we moesten halverwege stoppen. Dat was heel ingrijpend. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona.”

Door: Nationale Zorggids