Normal_corona-5174671_640

Er is iets opvallends aan de hand in een verpleeghuis in het Brabantse Budel: 39 procent van de medewerkers hebben antistoffen tegen corona opgebouwd. Van die 39 procent had 20 procent geen last van symptomen. Dit meldt NRC. 

In maart en april kwamen 34 bewoners in het verpleeghuis De Marienburght in Budel te overlijden en werden er 34 ziek door corona. Een minderheid werd niet geraakt door het virus. Een onderzoek dat op zoek ging naar antistoffen tegen corona liet ook nog eens zien dat 39 procent van de 240 medewerkers antistoffen hadden. Een onverwacht hoog percentage. 

Brandhaard Brabant tijdens eerste golf

Omdat Brabant tijdens de eerste coronagolf een flinke brandhaard was, werden alle medewerkers gevraagd om zich erop te testen. “We weten nu dat het personeel én het bezoek eerder preventief mondkapjes en schorten moeten gebruiken. Tijdens de eerste uitbraak in maart volgden we de richtlijnen van het RIVM waarin werd afgeraden om dat te doen. Inmiddels geven de richtlijnen ons mogelijkheden naar eigen inzicht te handelen”, zegt bestuursvoorzitter Steven Han. De ouderenzorgorganisatie zit nu niet meer met een dreigend tekort aan beschermingsmiddelen en is wat dat betreft beter voorbereid op een tweede golf.

Door: Nationale Zorggids