Ouderen willen dat overheid actiever ingrijpt tegen corona

Ouderen vinden dat de overheid meer coronamaatregelen moet nemen om de huidige uitbraak af te remmen. Ze vrezen voor een tweede golf. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun partner of andere naaste. Dit meldt ANBO die 5.400 ouderen hierover bevroeg. 

Hoewel ouderen de afgelopen maanden zelf al zoveel mogelijk deden om niet ziek te worden, vrezen ze ervoor dat ze meer moeten doen. 30 procent van de ondervraagde ouderen vreest straks alleen binnen te kunnen zitten en in een sociaal isolement te belanden. Mocht een tweede coronagolf komen, dan nemen ze die maatregelen wel. Zij zullen dan minder bezoekers ontvangen, minder frequent naar supermarkt gaan en geen activiteiten buitenshuis ondernemen.

Overheid moet meer doen

Senioren vinden bovendien dat de overheid veel meer moet doen om het virus in te dammen. Zo is 64 procent voor strengere handhaving van de anderhalvemeterregel en is 60 procent voor het verplicht dragen van mondkapjes in supermarkten. Een even hoog percentage ziet graag dat de gastheer of – vrouw een terugkeer maakt bij de ingang van de supermarkt en mensen aanspreekt op de getroffen maatregelen.

Door: Nationale Zorggids