Normal_mantelzorg_thuiszorg_ouderen_verpleging_wijkverpleging_verpleegkundige

Zorginstelling Thebe mag onder voorwaarden een aantal zorgactiviteiten van Stichting Careyn in West-Brabant overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt als voorwaarde dat Careyn de wijkverpleging in de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau in West-Brabant moet overdragen aan een andere zorginstelling. Anders zou er in die gemeenten te weinig keus overblijven voor cliënten. Dit meldt ACM. 

“Het is belangrijk dat er goede wijkverpleging is en dat er iets te kiezen valt voor cliënten die zorg nodig hebben, ook in kleinere gemeenten. Wijkverpleging is voor mensen in een kwetsbare positie, bijvoorbeeld ouderen en langdurige zieke mensen, essentieel.”

“Als er in een gemeente meer organisaties wijkverpleging aanbieden, stimuleert dat zorgaanbieders om goede kwaliteit te blijven leveren. Ook zorgt het ervoor dat hun aanbod zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van cliënten. Dat is voor iedereen die zorg nodig heeft van groot belang”, zegt bestuursvoorzitter Martijn Snoep van ACM.

Wijkverpleging in twee gemeenten

In de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau zou Thebe na de overname van de zorgactiviteiten van Careyn, nagenoeg de enige aanbieder van wijkverpleging zijn. Daarom draagt Careyn de wijkverpleging in die twee gemeenten over aan Thuiszorg Groot Brabant. Dat moet gebeuren voordat Thebe de andere zorgactiviteiten van Careyn overneemt.

Door: Nationale Zorggid