Normal_rss_entry-262986

Het Nederlands Philharmonisch Orkest bezorgt honderden verzorgingshuizen een feestconcert, kondigt het aan. Het orkest staat daarbij onder leiding van dirigente Nil Venditti (25).

Samen met het Nationaal Ouderenfonds bracht het orkest al jaarlijks 2.000 senioren bij elkaar in Het Concertgebouw in Amsterdam. Omdat het Phil dit jaar geen publiek kan ontvangen, nam het een concert op in een leeg Concertgebouw. De concertstream wordt gedeeld met honderden verzorgingshuizen in Nederland. "Zo kunnen alle ouderen thuis alsnog van het concert genieten en hopen we een lichtpuntje te kunnen brengen in deze donkere dagen", aldus het orkest.

"Een van onze orkestleden zei het treffend: ‘Muziek is er pas wanneer die het oor van de luisteraar bereikt’. We kunnen dus niet zonder elkaar. We missen het publiek. We hopen iedereen snel weer vaker bij onze concerten en opera’s te mogen begroeten", zegt Rob Streevelaar, algemeen directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Honderden verzorgingshuizen

Voor de kerst zal de concertstream gedeeld worden met honderden verzorgingshuizen in Nederland. Het Feestconcert wordt ook uitgezonden op 25 december om 11.00 uur bij Ziggo en 25 en 26 december om 11.00 uur bij Beleef KPN. De concertstream is bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Concertgebouw op Facebook en YouTube te zien op 30 december om 20.00 uur. Radio 4 zendt het concert op maandag 4 januari 2021 om 20.00 uur uit.

"En wanneer het weer kan, wordt het concert in bioscopen door heel Nederland uitgezonden, speciaal voor ouderen uit verzorgingshuizen", aldus het orkest.

Door: ANP