Normal_ouderen_senioren_oudere_man

Ouderenbond ANBO hoopt dat nu er een beslissing is genomen over het vaccineren van zorgpersoneel in de acute zorg, er een einde komt aan het gesteggel over de volgorde van vaccineren. Doelgroepen komen los van elkaar op voor hun eigen belang doordat het kabinet geen eenduidig vaccinatiebeleid heeft. Ook ouderen voelen die onrust en hebben geen idee waar zij nu in de rij staan. Dit meldt ANBO.

De ouderenbond wil dat het kabinet een knoop doorhakt, inclusief goede onderbouwing voor de buitenwereld. Keuzes dienen uitgelegd te worden en afwijken van het beleid zorgt alleen maar voor onnodige onrust. Bij het plan blijven leidt volgens ANBO alleen maar tot meer begrip.

Eigen belangen

Het lijkt er nu namelijk nog te veel op dat iedere betrokkene zijn eigen belangen het belangrijkst vindt en als eerste recht heeft op een vaccin. “Voor alles is wat te zeggen en alles grijpt in elkaar. Bijvoorbeeld: “Kwetsbare mensen op hoge leeftijd lopen het grootste risico en moeten volgens ons dus als eerste gevaccineerd worden, maar als veel verpleegkundigen met corona thuis zitten zijn er te weinig ziekenhuisbedden voor die ouderen.” ANBO hoopt dat na het debat van vandaag er meer duidelijkheid is over het vaccineren van thuiswonende ouderen en ouderen die in verpleeghuizen wonen.

Door: Nationale Zorggids