Normal_ouderen_ouderenzorg_mantelzorg

Mocht er een avondklok komen, houd dan rekening met de mantelzorgers die buiten werktijden senioren ondersteunen en verzorgen, roept seniorenorganisatie KBO-PCOB op aan het demissionair kabinet in aanloop naar de persconferentie woensdagmiddag. Dit meldt KBO-PCOB.

Zeer waarschijnlijk worden dan de plannen gepresenteerd voor een avondklok, tussen acht uur ’s avonds en vier uur ’s nachts. Alleen met een werkgeversverklaring zou je in de avondklokuren op straat mogen zijn, maar zoiets bestaat niet voor mantelzorgers.

“Mantelzorger ben je altijd. Dus als er een avondklok komt, laat die dan op zijn minst vanaf negen uur ’s avonds ingaan. Vaak is dat het laatste contactmoment voor de nacht, die al zo eenzaam kan zijn. Bovendien, mantelzorg geven betekent meestal extra druk. Veel mensen doen dit na hun werk en een latere avondklok geeft hen net iets meer flexibiliteit om de juiste mantelzorg te verlenen en geeft ademruimte om nog op tijd thuis te komen”, zegt directeur Marcel Sturkenboom van KBO-PCOB.

Door: Nationale Zorggids