Normal_pexels-anna-shvets-3683205

Bezorgdiensten voor boodschappen zijn overbelast en hanteren hoge kosten voor bezorging, zegt ouderenbond ANBO. Om kwetsbare mensen te helpen met online boodschappen doen, zouden de diensten hen tegemoet moeten komen. Dit meldt ANBO. 

Al aan het begin van de coronacrisis pleitte de ouderenbond voor het deels vrijhouden van de bezorgservice voor de kwetsbaren in de samenleving. Het probleem is niet verdwenen en daarom doet ANBO de oproep weer. Zieken en ouderen moeten soms lang wachten tot hun boodschappen bezorgd zijn.

Lokale supermarkten stokje overnemen

“Als zij echt niet terechtkunnen bij de landelijk georganiseerde bezorgdiensten, moeten lokale supermarkten het stokje overnemen en zelf aan huis bezorgen”, zegt ANBO-directeur Anneke Sipkens. De minimale bestelkosten en bezorgkosten zouden verlaagd moeten worden voor mensen die dit niet kunnen betalen. Voor bepaalde groepen is het momenteel onverantwoord om naar een fysieke supermarkt te gaan en dan zijn de kosten voor het laten thuisbezorgen fiks. Sipkens snapt niet dat supermarken hier nog niets aan hebben gedaan, vooral omdat hun omzet vorig jaar met 8 procent is gestegen.

Door: Nationale Zorggids