Normal_ouderen_ouderenzorg

In het Gelderse Wehl zijn 12 dementerende verpleeghuisbewoners besmet geraakt met corona, ondanks hun coronavaccinatie. Ze hebben alleen last van milde klachten en leven geïsoleerd van de overige 17 bewoners. Dit meldt de Telegraaf. 

In het verpleeghuis dat onder Sensire valt, zijn bijna alle inwoners gevaccineerd tegen corona. Slechts een paar hebben hun eerste prik gehad. Toch zijn in korte tijd 12 mensen besmet geraakt met het virus. Volgens specialist ouderengeneeskunde Marco Repko van Sensire laat dit zien dat het virus nog steeds overdraagbaar is, ook als iemand is ingeënt.

Coronamaatregelen

De ouderenzorgorganisatie stelt dat ook in andere verpleeghuizen nog steeds besmettingen zijn, maar dat de meeste er niet mee naar buiten treden. “Wij hebben besloten dat wel te doen, juist om te laten zien dat het nodig blijft je aan de maatregelen te houden.”

Ondanks de milde klachten, kan het virus nog steeds gevaarlijk zijn voor de kwetsbare doelgroep. Een woordvoerder van Sensire zegt dat een klein hoestje fataal kan zijn, ook als het geen coronahoest is.

Door: Nationale Zorggids