uitvaart regelen

Het is niet makkelijk om over een uitvaart na te denken. Het is daarom zeker te begrijpen dat je het onderwerp uit de weg gaat, maar het is niet verstandig om dit te doen. In dit artikel geven we je een aantal redenen waarom je jouw uitvaartwensen altijd van te voren goed moet bespreken.

Het is mogelijk om het persoonlijker te maken

Er wordt op een uitvaart altijd muziek gedraaid, vaak hele mooie liedjes. Maar smaken verschillen. Wanneer er muziek op jouw uitvaart wordt gedraaid waar je niets mee hebt dan maakt dit een uitvaart enorm onpersoonlijk. Wanneer je jouw uitvaartwensen tijdig bespreekt dan is het mogelijk om een uitvaart te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een lied uitzoeken waar jij en je partner of de familie veel affiniteit mee hebben.
 
Het gaat uiteraard verder dan enkel muziek. Ook zaken als de kist, bloemen en de rouwkaart moeten worden besproken. Zorg ervoor dat de wensen tijdig kenbaar zijn gemaakt. Wanneer mensen dan afscheid moeten nemen dan kan dat op een manier die bij jou past. 
 

Slecht verzekerd zijn levert problemen op

Een goede uitvaartverzekering is ook van uiterst belang. Wanneer je het bespreken van jouw uitvaart uit de weg gaat dan heb je een grote kans dat je uiteindelijk slecht bent verzekerd. Het is daarom altijd zaak om de uitvaartverzekering van te voren goed af te sluiten zodat je jouw nabestaanden niet met onverwachte kosten achterlaat.
 
Een uitvaart is namelijk niet goedkoop. Je betaald voor een doorsnee uitvaart soms al gauw €7.000 voor enkel een vrij simpele dienst. Goed verzekerd zijn is daarom belangrijk, en op de lange termijn ook goedkoper.
 
Het is altijd  belangrijk om uitvaartverzekeringen te vergelijken. DELA is bijvoorbeeld een van de meest gekozen verzekeringen van Nederland. Het is dan goed om te kijken wat een DELA uitvaart precies kost en of dit een goede optie voor jou is. 
 

Moeilijke keuzes voor de nabestaanden

Vele Nederlanders leggen van tevoren hun uitvaartwensen niet vast. Dit komt in veel families voor. Niet alleen zijn velen dan slecht verzekerd en hebben de nabestaanden te kampen met een hoop onverwachte kosten, er moeten ook bovenop het grote verdriet nog een hoop moeilijke keuzes worden gemaakt.
De uitvaart ligt in dit geval volledig in hun handen, wat een hoop druk met zich meebrengt. Ze gaan zich afvragen of ze het wel goed doen, of het wel is zoals jij graag had gewild. Dat is wellicht nog het vervelendste gevoel om de nabestaanden mee achter te laten dan enkel financiële problemen. Je wilt het uiteraard allebei niet. 
 

Het geeft een hoop rust

Velen die tijdig hun uitvaartwensen bespreken ervaren daarna een hoop rust. Wanneer het ondenkbare dan gebeurt, dan is er alles aan gedaan om een zo goed mogelijke situatie voor de nabestaanden achter te laten betreft de uitvaart. Natuurlijk neemt het niet weg dat er nog steeds sprake is van een hoop pijn en verdriet, maar hier komt dan niet nog eens de pijn van bijkomende financiële en emotionele problemen bij op.
 
De uitvaartwensen bespreken is dus lastig, maar zeker niet onverstandig. Wanneer je jouw nabestaanden zo goed mogelijk wilt achterlaten dan zul je jouw uitvaartwensen tijdig kenbaar moeten maken. Wanneer dit eenmaal achter de rug is dan zal dit een enorm gevoel van verlichting opleveren.