Normal_vaccin_inenten_ouderen_griepprik

Vier maanden na de start van de vaccinatiecampagne is tot nu toe minimaal 87 procent van de 65-plussers tenminste eenmaal gevaccineerd tegen corona. Een relatief lage opkomst ziet het RIVM terug in gemeenten uit de Bible Belt en in een aantal grote steden. Dit meldt het RIVM. 

De gerapporteerde opkomst is gebaseerd op het aantal 65-plussers dat gevaccineerd is met tenminste één dosis coronavaccin. Het betreft hier vaccinaties door alle uitvoerders van het programma: de GGD, huisartsen, instellingen en ziekenhuizen.

2,9 miljoen gevaccineerde 65-plussers 

Het gaat om ruim 2,9 miljoen gevaccineerde 65-plussers. Dit aantal gevaccineerden is gebaseerd op cijfers uit het landelijke vaccinatieregister CIMS, voor gevaccineerden die toestemming hebben gegeven voor het delen van hun gegevens met het RIVM. Deze cijfers zijn aangevuld met anonieme gegevens van alle door de GGD gevaccineerde personen. Omdat de vaccinatie-informatie van nog niet alle andere uitvoerders op dit moment volledig is opgenomen, en niet alle personen toestemming geven voor registratie in het CIMS, zal de daadwerkelijke opkomst nog wat hoger liggen.

Door: Nationale Zorggids