Normal_ouderen__ouderenzorg__mantelzorg__ggz

Ieder jaar op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor dementie. In Nederland vinden er dan verschillende activiteiten plaats, waaronder lezingen, bijeenkomsten en fototentoonstellingen. Alzheimer Nederland hoopt dat mensen naar een Alzheimer Café komen of een activiteit bezoeken, omdat vorig jaar duidelijk werd dat zonder activiteiten en sociale interactie, dementie snel achteruit kan gaan. Dit meldt Alzheimer Nederland. 

Alzheimer Nederland biedt landelijke allerlei activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Om de heropening van de Alzheimer Cafés onder de aandacht te brengen is ook een campagne van start gegaan. Nederland telt 259 Alzheimer Cafés die eindelijk weer bijeenkomst kunnen organiseren. Daarom zijn die er op en rond 21 september ook veelvuldig te vinden verspreid door het land.

Thema Wereld Alzheimer Dag

Dementie komt in verschillende vormen voor. Alzheimer is de meeste bekende vorm van dementie, maar ook vasculaire dementie, lewy body dementie en frontotemporale dementie (FTD) verdienen de aandacht. Daarnaast is ieder mens anders en uit dementie zich daarom op andere manier en heeft ieder mens andere behoeftes. Daarom is het thema dit jaar ‘De vele gezichten van dementie’.

Door: Nationale Zorggids