Trapliften in huis

We worden met zijn allen steeds ouder, en blijven langer fit en vitaal. Toch komt er een moment waarop we onze ouders moeten vertellen dat ze beter naar een verpleeghuis kunnen verhuizen. Gelukkig kunnen senioren ook steeds vaker veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Dat hebben we te danken aan nieuwe oplossingen, hetgeen comfortabel thuis wonen op oude leeftijd mogelijk maakt. 

Slimme deurbellen: wie staat er voor de deur?

Ouderen zijn niet altijd even goed te been, en onbekende mensen die ’s avonds aanbellen is al helemaal niet prettig. Om beide problemen te tackelen, zijn slimme deurbellen een ideale oplossing. Je ziet dan vanuit de woon- of slaapkamer wie er voor de deur staat, en kunt zelfs communiceren met de mensen voor de deur. Duurt het even iets langer voordat je bij de deur bent? Dan is dat voor de bezoeker geen enkel probleem.

Alarm wanneer je valt

Mensen op leeftijd blijven dan wel langer vitaal, een valpartij kan vervelende gevolgen hebben. Om de grootste risico’s uit te sluiten, bestaan er tegenwoordig alarmeringen waarmee een valpartij door een sensor kan worden gedetecteerd. In de landen om ons heen is dit inmiddels al een grote hit, en ook in Nederland zien we dit steeds vaker. Daarnaast is er, maar deze oplossing was er al langer, een knop waar je op kan drukken wanneer je bent gevallen, en niet zelfstandig overeind kan komen. eHealth op afstand noemen we dat.

De traplift voor meerlaagse woningen  

Trappen vormen een achilleshiel voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Niet alleen wordt traplopen steeds zwaarder op hogere leeftijd, ook nemen de risico’s op een val toe. Voor het optimale comfort kan je daarom een traplift laten installeren. De traplift is aan vrijwel iedere situatie aan te passen, waardoor je eenvoudig van de begane grond naar de 1e verdieping komt. Slim, snel en bovenal comfortabel. Wist je dat je bij 123Trapliften de mooiste en meest moderne trapliften van dit moment vindt. Daarmee wordt langer thuis wonen nog leuker.  

Huishouden, maar dan slim

Het is voor zowel jong als oud een ‘moetje’: het huishouden. We maken het onszelf het liefst zo makkelijk mogelijk, en dat zie je terug in de woonkamer. Stofzuigen? Dat doen we met de robot. De afwas doen? Daarvoor kan je altijd een vaatwasser laten installeren. Warm eten? Daarvoor hebben we de magnetron en oven. Zo kunnen we steeds meer ‘laten doen’, waarmee het huishouden vandaag de dag een fluitje van een cent is; óók voor ouderen.

Langer thuis wonen voor senioren

De slimme deurbel en alarmsystemen voor extra veiligheid, een moderne traplift voor ultiem comfort en huishouden makkelijk gemaakt. Het zorgt ervoor dat thuis blijven wonen steeds vaker de norm wordt. En dat is prettig, want ouderen kunnen erg opzien tegen de verhuizing naar een woonzorgcentrum. Slimme oplossingen maken het leven makkelijker, ook op oudere leeftijd.