Driekwart 60-plussers vindt goede weerstand belangrijker sinds corona

Door corona vindt twee derde van de Nederlanders het belangrijker dan voorheen om een goede weerstand te hebben. Zestigplussers delen deze mening nog vaker: driekwart van hen hecht meer waarde aan een sterke weerstand door corona. Dat blijkt uit een flitspeiling onder ruim 1.500 Nederlanders voor de campagne Fit op jouw manier van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat meldt het ministerie.

“Nu het aantal coronabesmettingen toeneemt, is het extra belangrijk om te zorgen voor een goede weerstand”, vertelt voormalig huisarts Ted van Essen. 

Weerstand verbeteren

Hoewel Nederlanders in de flitspeiling aangeven waarde te hechten aan een goede weerstand, denkt een kwart geen sterke weerstand te hebben. “Als je je weerstand wil verbeteren, kunnen kleine veranderingen binnen een paar weken al een groot effect hebben”, vertelt Van Essen. “Denk aan meer water drinken en extra bewegen. Daardoor voel je je fitter en ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals virussen. Fitter worden doet iedereen op zijn eigen manier. Om fitter te worden en te blijven, is het goed om de manier te vinden die bij jou past en die je kan volhouden.”

Door: Nationale Zorggids