Normal_vaccin_inenten_ouderen_griepprik

 Mensen geboren in 1940 kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een boosterprik tegen het coronavirus. Dit kan via www.coronavaccinatieafspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Voor het maken van een telefonische afspraak, moet dat wel. Dit meldt het RIVM. 

GGD GHOR Nederland roept mensen op zoveel mogelijk een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie niet zelf digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of  vrienden. Ook de bibliotheek kan hulp bieden.

Voorwaarden booster

De boostervaccinatie met een vaccin van Pfizer of Moderna (geen keuzemogelijkheid) kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet 6 maanden wachten nadat hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden. In de CoronaCheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf om met hulp van anderen naar de GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis.

Door: Nationale Zorggids