Normal_coronavaccin__coronavaccinatie__vaccineren__inenten

 Mensen geboren in 1944 en 1945 kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een boostervaccinatie tegen corona. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Wie liever een telefonische afspraak maakt, moet eerst een brief afwachten. Dit meldt het RIVM. 

GGD GHOR Nederland roept mensen op zoveel mogelijk een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. Ook de bibliotheek kan hulp bieden. Er is daarnaast een uitlegfilm die stap voor stap helpt om de afspraak zelf online te maken.

Voorwaarden voor boosterprik

De boostervaccinatie (van Pfizer óf Moderna) kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet 6 maanden wachten nadat hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet worden ingepland. In de CoronaCheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf om met hulp van anderen naar de GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis.

Door: Nationale Zorggids