Nieuwbouwplan Amstelring in Hoofddorp leidt tot inclusieve wijk

Aan de rand van de groene wijk Bornholm, op het terrein van het gelijknamige verpleeghuis van Amstelring, ontstaat Holmkwartier. Een kleurrijk nieuw stukje Bornholm, waar jong en oud zich thuis voelt. Er is oog voor de wensen en behoeften van bewoners en voor verbinding met de wijk. Met het sluiten van een anterieure overeenkomst hebben Amstelring en de gemeente Haarlemmermeer de realisatie van Holmkwartier in Hoofddorp weer een stap dichterbij gebracht. Dat meldt ANP Expert Support.  

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over onder meer het aantal woningen. Holmkwartier zal gaan bestaan uit maximaal 260 zorgeenheden, 225 woningen en enkele maatschappelijke voorzieningen die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve buurt. De verwachting is dat de twee nieuwe zorggebouwen in 2024 klaar zijn, zodat het verouderde woonzorgcentrum Bornholm & Eijkenhove gesloopt kan worden. Daarna zullen de woningen gebouwd worden. Om de realisatie van Holmkwartier mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit ligt begin juni ter inzage voor omwonenden en betrokkenen.

Amstelring

Jeroen Lambriks (Raad van Bestuur Amstelring): "We zijn heel blij met dit nieuwbouwplan dat veel meer is dan de broodnodige verpleeghuiszorg. Amstelring wil zorg, ondersteuning, begeleiding en service blijven leveren aan de Hoofddorpers. En we willen dat ouderen blijvend deel uitmaken van de samenleving. Dat kunnen we mogelijk maken in een inclusieve wijk, waar generaties echt met elkaar samenleven en naar elkaar omkijken. Het nieuwe Holmkwartier kan straks ook een fijne werkplek zijn voor iedereen. We denken dan ook aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt."

Wethouder Sidali (gemeente Haarlemmermeer): “Holmkwartier wordt ontwikkeld zoals de gemeente het graag ziet. Een diverse en inclusieve wijk waar zorg voor elkaar een belangrijke pijler is. Woningen voor jong en oud waarbij de opzet van de wijk zorgt voor verbinding.”

Haarlemmermeer

Wethouder Nobel (gemeente Haarlemmermeer): “De wijk Bornholm was echt toe aan een paar nieuwe impulsen. Het Holmkwartier is hier een goed voorbeeld van. Ik ben natuurlijk vooral blij met de woningen die erbij komen. Maar het unieke is dat zorg en wonen hier heel goed bij elkaar passen.”

Door: Nationale Zorggids