Normal_opa_wachten_ouderen_bejaarden

De ouderen die een flat delen met mensen met een verslaving en/of complexe psychiatrische problemen, ervaren grote overlast. Uit gesprekken die raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam had met 35 bewoners, blijkt dat ze in een zeer onveilige omgeving leven. Het is zo erg dat ouderen ’s avonds hun flat niet meer uit durven en kleinkinderen niet meer langs mogen komen. Dit meldt de Telegraaf. 

Ouderen worden volgens Van Elck geconfronteerd met drugsoverlast van verslaafden die er wonen en hun verslaafde bezoekers. Ook worden ze bedreigd en proberen ze geld af te troggelen. Ouderen zijn slachtoffer van diefsal en soms slapen er daklozen op de verschillende verdiepingen van het gebouw. “Drie maanden geleden is er iemand die bij een in het complex wonende verslaafde op bezoek was overleden aan de drugs. Hij zat dood op zijn scootmobiel in de lift”, aldus Van Elck die de problemen al maandenlang probeert aan de kaarten bij onder meer de gemeente en flatbeheerder.

Drie bewoners

Beheerder Woonbron is op de hoogte van de problemen. Volgens het bedrijf gaat het om drie bewoners die voor overlast zorgen. Met dossieropbouw hoopt Woonbron de mensen uiteindelijk uit huis te kunnen zetten. Zonder is dat niet zomaar toegestaan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky

Lees ook: Slapeloze nachten voor ouderen in seniorenflat door overlast bewoner