Normal_tante_co_0494

Als zorginstelling wil je weten wat er leeft onder je cliënten. Waar maak je ze blij mee? Wat zouden ze graag anders zien? Kortom: Waar hebben ze behoefte aan? Tante Co is een manier om daarachter te komen. Het interactieve scherm op wielen schotelt bewoners van zorginstellingen allerlei leuke meerkeuzevragen voor. Tante Co is al op bijna honderd locaties in Nederland te vinden en won meerdere prijzen. We vroegen bedenker Rogier Croes het succes te verklaren. 

“Mensen in een verzorgingshuis zijn bezig met het laatste hoofdstuk van hun leven”, licht Rogier toe. “Door ze mee te laten denken, geef je ze het gevoel dat ze erbij horen. Dat er iets gedaan wordt met hun mening. Dat is zo belangrijk.” Denk aan vragen als: Wat is uw lievelingskoekje? Wat mist u bij het ontbijt? En wie van de leden van het Koninklijk Huis vindt u het knapst?

Kwaliteitsverbetering

“Het moet vooral leuk zijn”, benadrukt Rogier. “Zodat mensen met een positief gevoel weglopen van het scherm en er graag weer terugkeren.” En je als zorginstelling dus een kwaliteitsverbetering kunt doorvoeren. Want het is wel belangrijk dat je ook iets doet met de mening van bewoners, aldus Rogier.

Werk je bij een zorginstelling die ook wel een Tante Co kan gebruiken? Lees het hele interview met Rogier Croes hier!

Door: Nationale Zorggids / Bente Schreurs
Afbeelding: Tante Co