Leidse zorgorganisaties leiden casemanagers dementie op

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting
Casemanagers Dementie. Dit meldt ActiVite. 

De zorgorganisaties hebben samen met opleider Breederode Hogeschool een incompany post-hbo voor tien verpleegkundigen georganiseerd, van wie er onlangs zeven afstuderen. Behalve uit studenten van de drie initiatiefnemers, bestond de groep ook uit studenten van zorgorganisaties Thuiszorg IZO en Pro-Cura. Het samenbrengen van al deze studenten heeft als voordeel dat zij elkaar nu beter kennen, wat de samenwerking op het gebied van dementiezorg in de regio versterkt.

Elkaar makkelijker vinden

Wilrieke Wildeman, Casemanager Dementie bij Libertas Leiden, vertelt over de voordelen van het samen leren met collega's van andere zorgorganisaties: “Je kent elkaars werkgebied en sociale kaart. Je vindt elkaar makkelijker, waardoor de samenwerking verbetert. En uiteindelijk heeft de cliënt hier baat bij!”

Steun en toeverlaat

Casemanagers Dementie zijn de steun en toeverlaat voor mensen met dementie en een luisterend oor en aanspreekpunt voor hun mantelzorgers. De casemanager helpt bij het vinden van de weg in zorg en welzijn, regelt zorg en biedt emotionele begeleiding.

Door: Nationale Zorggids