Normal_old-lady-visited-by-home-care-specialist-2022-02-22-05-13-46-utc-min__1_

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geeft Papa Zorg in Den Haag een aanwijzing. De thuiszorg die Papa Zorg biedt toont volgens de inspectie grote tekortkomingen. Papa Zorg moet binnen 4 maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen. Dit meldt IGJ. 

 

Op 13 september bezocht de inspectie Papa Zorg. Dit na een eerder bezoek in maart. De thuiszorgaanbieder heeft nog steeds onvoldoende verbeteringen doorgevoerd. Daarmee blijven de eerder geconstateerde risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg bestaan, aldus IGJ.

Geen vertrouwen

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Papa Zorg zonder maatregel van de inspectie de zorg verbetert. Zo laat de bestuurder onvoldoende besef van noodzaak zien om de zorg te verbeteren. Ook zijn de risico’s voor de kwaliteit van zorg zijn niet goed in beeld. Verder zijn de zorgplannen niet altijd actueel en werken zorgverleners niet methodisch.

Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is een aanwijzing met cliëntenstop nodig. Papa Zorg moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 3 maart 2023 voldoen aan de aanwijzing. Pas als Papa Zorg heeft voldaan aan de aanwijzing mag de thuiszorgaanbieder weer cliënten aannemen.

Door: Nationale Zorggids