Normal_parkinson__ouderenzorg

Thuiszorg Waalstad heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voldoet de thuiszorgaanbieder uit Apeldoorn niet aan een eerder opgelegde aanwijzing. Thuiszorg Waalstad moet de zorg zo snel mogelijk verbeteren en mag nog steeds geen nieuwe cliënten aannemen. Dit meldt IGJ. 

Op 8 september 2022 bezocht de inspectie de Apeldoornse thuiszorgaanbieder. Dit bezoek was een vervolg op de aanwijzing met cliënten top die de inspectie afgelopen juli gaf. Thuiszorg Waalstad voldoet nog steeds niet aan deze aanwijzing en de risico’s voor de kwaliteit van zorg blijven bestaan.

Zo staan belangrijke aandachtspunten en wensen van de cliënten niet in de zorgplannen. Het is onduidelijk voor cliënten op welke zorg zij kunnen rekenen. Ook zijn er geen duidelijke afspraken over het geven en aftekenen van medicatie. Zorgverleners die medicatie geven, zijn hier nu niet voor bevoegd en bekwaam.

Last onder dwangsom

Met een last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat Thuiszorg Waalstad alsnog aan de aanwijzing voldoet. De dwangsom bedraagt 2.500 euro per week met een maximum van 10.000 euro. Als de thuiszorgaanbieder binnen twee weken alsnog aan de last voldoet, hoeft deze de dwangsom niet te betalen. Wel blijft de cliëntenstop van kracht.

Door: Nationale Zorggids