Normal_blog-afbeelding-202209051242

Thuiszorg betekent dat je zorg krijgt in je eigen huis. Deze zorgvorm is bedoeld voor mensen die niet (meer) naar een verzorgingstehuis of andere zorginstelling kunnen of willen gaan, maar wel hulp nodig hebben bij bepaalde taken in huis. Thuiszorg in Friesland kan bestaan uit verpleging, verzorging of begeleiding. Het is zorg op locatie, dus de thuiszorgmedewerker komt thuis bij je langs. Als je thuiszorg nodig hebt, neem dan contact op met je gemeente of een aanbieder van thuiszorg in Friesland om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Zorg en begeleiding aan huis

Bij thuiszorg kan ook sprake zijn van begeleiding. Dit kan zijn wanneer iemand wat meer aandacht en begeleiding nodig heeft in zijn of haar leven. Het kan gaan om ouderen, maar ook om mensen met een beperking die nog thuis wonen. De thuiszorgmedewerkers verzorgen de cliënt en bekijken samen met hen wat er allemaal nodig is. Vervolgens wordt er een plan opgesteld en wordt bekeken welke zorg het beste bij de cliënt past. Thuiszorg is er in verschillende soorten en maten:

  • Persoonlijke verzorging zoals hulp bij douchen, opstaan uit bed, eten of scheren.
  • Het verzorgen van een wond of geven van injecties.
  • Begeleiding bij praktische en sociale vaardigheden zoals het aangaan van sociale contacten of het bijhouden van administratie.
  • Hulp in de huishouding zoals schoonmaken, stofzuigen, dweilen, strijken en verzorgen van dieren en planten.

Begeleid wonen in Assen

Door begeleid wonen in Assen kun je blijven wonen in je eigen huis, zelfstandig of met beperkte zorgbehoeften. Dit betekent dat er iemand bij je langs komt die op vaste momenten beschikbaar is om je te helpen met de zorg die jij nodig hebt. Begeleid wonen in Assen is een goede optie voor mensen die niet naar een verzorgingstehuis willen of kunnen gaan, maar die wel wat meer zorg nodig hebben dan hun naasten kunnen bieden. Het is ook een goede optie voor mensen met een beperking die zelfstandig thuis willen blijven wonen.

Vaste begeleider bij begeleid wonen

De begeleider is er om de cliënt begeleiding te geven en eventuele problemen op te lossen. Wanneer iemand begeleid gaat wonen, betekent dit dat zij niet alleen zijn. Dit kan een grote opluchting zijn voor iemand die thuis woont en hulp nodig heeft. Begeleid wonen wordt vaak ingezet wanneer iemand meer begeleiding nodig heeft en bij bepaalde taken hulp nodig heeft. Wanneer begeleid wonen niet mogelijk is, kan er doorgeschakeld worden naar beschermd wonen.