Normal_insula

Een bus vol zusters en medewerkers is op 29 maart met een feestelijk onthaal in Arnhem ontvangen. De zusters van Liefde hebben op deze dag afscheid genomen van Insula Dei  na een aanwezigheid van 177 jaar.

De zusters zijn ontvangen in de kapel voor een woord- en gebedsviering. Hier was tevens ruimte voor mooie woorden en muziek. Mooie herinneringen zijn met elkaar gedeeld, dit leverde een gevoel van weemoed en dankbaarheid op. “we wensen dit Eiland Gods een prachtige toekomst toe en zwaaien u met wat trots en wat weemoed, maar vooral heel liefdevol, uit”, aldus Provinciaal overste zr. Mariëtte Kinker.

De zusters van Liefde hebben een grote maatschappelijke impact gehad op de lokale zorg, het onderwijs en welzijn. Talloze zusters hebben hun werkende leven in Arnhem doorgebracht en velen van hen hebben daarna ook nog jarenlang op Insula Dei gewoond. Een deel van de zusters is teruggekeerd naar het moederhuis in Tilburg maar kwam nog vaak op bezoek bij hun medebewoners en medezusters die achterbleven. Met het overlijden van medezuster Theresia Eliesen, komt er een einde aan de werkelijke aanwezigheid van de congregatie op Insula Dei.

Lees verder