Week 23: vruchtbaarheid, sjoemelende tandarts & megaclaim pensioen

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer vruchtbaarheid bij mannen, mantelzorgers, sjoemelende tandarts, megaclaim pensioen en het tropische weekend in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: vruchtbaarheid mannen niet aangetast door reumamedicijn methotrexaat

Mannen met ontstekingsreuma die graag kinderen willen, lijken veilig het geneesmiddel methotrexaat te kunnen gebruiken. Dat blijkt uit een studie van de onderzoeksgroep van reumatoloog prof. Radboud Dolhain, die al tientallen jaren onderzoek doet naar vruchtbaarheid, seksualiteit en zwangerschap van vrouwen met reumatische ziekten.

Dinsdag: teller staat op 110.000 gedupeerden bij megaclaim PensioenVoldoen.NL

Ruim 110.000 Nederlandse werkenden die pensioen aan het opbouwen zijn en gepensioneerden die pensioen ontvangen hebben zich in recordtijd aangemeld bij de website van PensioenVoldoen.NL.

Woensdag: helft jonge mantelzorgers mist vrijheid om eigen identiteit te ontwikkelen

Meer dan de helft van de mantelzorgers tussen de 18 en 25 jaar ervaart negatieve gevolgen in hun dagelijks leven als gevolg van het opgroeien met een chronisch ziek familielid. Hinke van der Werf schreef een proefschrift over de impact hiervan op deze jongvolwassenen.

Donderdag: gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen leidt tot fikse boete

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

Vrijdag: de perfecte combinatie: zonnen en een terrasje, meer eerst smeren!

De zomer begint officieel pas over een paar weken, maar de komende dagen krijgen we al hoge temperaturen. Dit betekent dat alle terrasjes en stranden vol zullen en mensen lekker in parken gaan picknicken. En terecht. Zonlicht is niet alleen gezond en goed voor je humeur, maar het kan ook huidziekten zoals eczeem en psoriasis helpen verminderen. Helaas beschermt het overgrote deel van de Nederlanders hun huid niet goed genoeg waardoor de zon averechts werkt.

Door: Nationale Zorggids