Einde last onder dwangsom voor Papa Zorg in Den Haag

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom voor Papa Zorg beëindigd. De thuiszorgaanbieder heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd. Dit meldt IGJ. 

In oktober 2022 gaf de inspectie Papa Zorg een aanwijzing. Binnen 4 maanden moest de zorgaanbieder de geconstateerde tekortkomingen wegnemen. Omdat de Papa Zorg niet binnen de gestelde termijn voldeed volgde er een last onder dwangsom.

Tekortkomingen voldoende opgelost

De tekortkomingen zijn voldoende opgelost. Alle cliënten hebben nu een compleet en actueel zorgdossier. Ook heeft de thuiszorginstelling een afspraken gemaakt voor het veilig geven van medicijnen. Die afspraken worden ook nagekomen. Daarnaast ziet de inspectie dat Papa Zorg klachten en (bijna)-incidenten en -fouten gebruikt voor het verbeteren van de zorg. Ook worden signalen van cliënten over de zorg van de zorgverleners in het wekelijkse teamoverleg besproken

Regulier toezicht

Papa Zorg heeft binnen de gestelde termijn aan de last onder dwangsom voldaan. Daarom hoeft de zorgaanbieder geen geldbedrag te betalen. De inspectie blijft Papa Zorg in het reguliere toezicht volgen.

Door: Nationale Zorggids