Arnhemmer stal van zeker 6 kwetsbare oudere vrouwen

Een 51-jarige man uit Arnhem heeft tussen februari en mei zeker zes kwetsbare oudere vrouwen bestolen van hun pinpas of dure sieraden. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 36 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, en een proeftijd van drie jaar. In 2018 en 2015 is de man ook al veroordeeld voor vermogensdelicten. Over 2 weken doet de rechter een uitspraak. Dit meldt de Gelderlander. 

De verdachte had een duidelijke voorkeur voor oudere vrouwen in een rolstoel of achter een rollator. Vaak sprak hij ze vlak bij hun woning aan, zodat hij zichzelf snel naar binnen kon praten om iets uit hun handtas te stelen of hun telefoon mee te nemen. Met de pinpassen die hij wist te stelen, deed hij een aantal kleine boodschappen zodat hij geen pincode hoefde te gebruiken. Bij één oudere vrouw die net uit de kerk kwam, wist hij zichzelf binnen 10 minuten naar binnen te praten. Hij pakte een gouden halsketting van 3000 euro en vertrok.

'Ik ga uw pinpas pikken'

Bij een vrouw in een rolstoel was hij nóg brutaler en zei hij: “Ik ga uw pinpas pikken.” En dat deed hij. In Apeldoorn deed hij zich bij een vrouw voor als gemeentewerker en zei hij dat ze geen glasvezelkabel kon gebruiken als ze niet snel 363 euro overmaakte.

Eerdere veroordelingen

De officier van justitie verwijt hem ‘minne praktijken tegenover makkelijke prooien’. Tegen hem is een celstraf van 36 maanden geëist, waarvan 10 voorwaardelijk, en een proeftijd van 3 jaar. Dit omdat ze de kans op herhaling vrij groot acht, gezien zijn eerdere veroordelingen voor vermogensdelicten. Volgens de advocaat van de man is het verstandig om hem slechts de dagen van zijn voorarrest op te leggen, zodat hij zo snel mogelijk een behandeling kan ondergaan voor zijn criminele neigingen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky