Normal_tips_voor_het_overstappen_van_zorgverzekeraar

Het duurt nog even, maar nog een aantal maanden en dan is het weer zover. Op het moment dat de eerste zorgverzekeraars de nieuwe premies voor 2024 bekend hebben gemaakt, zien we vaak dat er massaal wordt overgestapt. Vooral wanneer er iets in je huidige situatie is veranderd, kan het verstandig zijn je huidige zorgverzekeraar eens opnieuw te vergelijken met de rest van de markt. Je zult namelijk niet de eerste zijn die door over te stappen uiteindelijk voordeliger uit is. Stel dat jij iedere twee weken naar fysiotherapie Leeuwarden gaat voor het behandelen van bijvoorbeeld een zere rug, dan is het wel prettig dat je voldoende behandelingen in het pakket hebt zitten. Toch kan het zijn dat je huidige verzekeraar hier een aanpassing in doet, waardoor je bij een ander voordeliger uit bent. Hoe dit precies zit, vertellen we je aan de hand van een aantal tips.

Kijk naar je huidige persoonlijke situatie

Soms kan er iets in je leven gebeuren waardoor je ineens meer zorg nodig hebt. Dit hoeft niet per se te komen doordat je ouder wordt, maar ook een sportblessure kan de boosdoener zijn. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om te kijken naar je persoonlijke situatie en  te kijken waar je behoefte aan hebt. Op het moment dat je veel sport, is het raadzaam te kiezen voor een verzekeraar die hier op gefocust is. Niet dat ze je kunnen helpen bij het behalen van bepaalde prestaties, maar wel beschikken ze vaak over een aantal meer behandelingen bij een fysio. Stel dat je maandelijks naar fysiotherapie harlingen gaat, dan is het wel prettig te weten dat je voldoende behandelingen hebt om het hele jaar mee uit de voeten te kunnen. Nu kan het zijn dat je een extra verzekering moet afsluiten, maar ook dit is vaak voordeliger dan te blijven zitten waar je zit.

Wacht tot alle premies bekend zijn

Het is heel verleidelijk om direct bij een van de eerste verzekeraars je keuze te maken als het gaat over het overstappen. Toch is dit niet altijd verstandig om te doen. Je hebt namelijk voldoende tijd om over te stappen, dus wacht rustig tot alle premies en ook voorwaarden bekend zijn, zodat je een goede vergelijking kunt maken. Verstandig is wel om gebruik te maken van een vergelijker, zodat je gemakkelijk en snel op basis van je voorkeuren een overzicht krijgt van verzekeraars die hieraan voldoen. Je zit er niet op te wachten dat je straks de voordeligste qua premie hebt, maar een beperkt aantal behandelingen bij bijvoorbeeld de fysio. Je kunt dan beter maandelijks een paar euro meer betalen, dan dat je straks aan het einde van het jaar twee of meerdere verhandelingen los moet betalen.

Maak gebruik van een vergelijker

Inmiddels hebben we de mogelijkheid ons bij tientallen verzekeraars te verzekeren. Naast bekende namen komen en gaan er ieder jaar wel een aantal. Vooral in de huidige tijd, waarin we alles online doen, is het dus verstandig gebruik te maken van een vergelijker. Zo krijg je direct een overzicht van verzekeraars die aan jouw specifieke wensen voldoen, zodat je niet eerst iedere verzekeraar afzonderlijk hoeft na te lopen.