Boete dreigt voor drie zorginstellingen die dossierinformatie cliënten niet delen

Stichting Health Care, Noord Zorgverlening en Stichting Good for You hebben een last onder dwangsom opgelegd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De drie zorginstellingen leveren niet of slechts deels de gevraagde informatie uit de dossiers van cliënten aan. Dit meldt IGJ.

Alle drie de instellingen kregen begin oktober een bezoek van de inspectie, die daarbij informatie opvroeg over het aantal cliënten, het type zorg dat zij ontvangen, zorgroutes en roosters. De inspectie heeft deze informatie nodig om te kunnen beoordelen of zij goede zorg verlenen.

Plicht

De inspectie heeft Health Care, Noord Zorgverlening en Good for You meerdere malen om deze informatie gevraagd, maar kreeg uiteindelijk slechts een deel. De zorgaanbieders voldoen hiermee niet aan de plicht om informatie uit dossiers van cliënten te laten inzien.

10.000 euro boete dreigt

Om af te dwingen dat zij alsnog de gevorderde informatie delen, legt de IGJ hen alle drie een last onder dwangsom op van 10.000 euro. Voldoen zij binnen een week aan de last, dan hoeven zij dit bedrag niet te betalen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky