Dementerende ouderen bestolen door nep-zorgverlener

Dertien veelal dementerende ouderen verzorgingshuizen zijn gedupeerd door een nep-zorgverlener. De 27-jarige vrouw had een diploma vervalst zodat ze als zzp'er in de ouderenzorg kon werken. Vervolgens stal ze duizenden euro’s, bankpassen en sieraden van kwetsbare ouderen. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan zeven voorwaardelijk. Dit meldt Omroep Gelderland.

Volgens de officier van justitie was ze heel berekenend en ontkende ze al haar daden, tot ze er niet meer onderuit kon. Asmae T. zei donderdag huilend in de rechtbank dat het haar speet, maar daar had de OvJ geen boodschap aan: “Hoe haal je het in je hoofd om te stelen van mensen die hulpbehoevend zijn.” De daden die T. heeft begaan, schaden het vertrouwen in het zorgpersoneel. De oudere bewoners van verzorgingshuizen en hun families moeten kunnen vertrouwen op de zorgverleners aan wie ze zijn overgeleverd.

Trouwring gestolen

Tegen de vrouw zijn dertien aangiftes van diefstal binnengekomen, veelal uit Gelderland maar ook uit Limburg. De politie wist haar in mei 2023 te arresteren in haar huis in Arnhem. Daar lagen gestolen bankpassen en geldbiljetten. Ook stal T. een trouwring van de vinger van een dementerende vrouw die deze ring al zestig jaar droeg. Zij mist de ring nog steeds.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky