‘In woonzorgcentrum Dubbelmonde is zoveel kapot dat ouderen eronder lijden’

Volgens een dochter van een hoogbejaarde bewoonster van woonzorgcentrum Dubbelmonde in Dordrecht is er zoveel mis met het pand en de zorg dat ouderen eronder lijden. Het alarmsysteem hapert, een lift is kapot en de zorg gaat achteruit door de komst van zzp’ers en uitzendkrachten. De problemen aankaarten helpt niet. Dit meldt RTV Dordrecht. 

Ouderen in woonzorgcentrum Dubbelmonde hebben een alarmketting om, maar deze werkt niet altijd. De dochter van de 95-jarige bewoonster Bep vindt dat heel erg gevaarlijk en “gewoon slecht”. Met zo’n systeem kunnen ouderen hulp inschakelen bij het naar de wc gaan of in geval van nood een zorgverlener oproepen.

Dan is ook de lift nog kapot, waardoor alle ouderen moeten wachten bij een kleine lift die plek heeft voor slechts één rolstoel. En zodra de grote lift weer gemaakt is, valt de andere lift weer uit. Volgens familie doet de organisatie wel iets om de problemen op te lossen, maar duurt het vaak te lang.

'Gewoon een drama'

Ondertussen is de zorg ook niet meer wat het geweest is. Veel vaste zorgverleners zijn vertrokken en hebben plaatsgemaakt voor zzp’ers en uitzendkrachten. “Die zijn er maar één dag en hebben minder interesse in de mensen. Dat is gewoon een drama”, aldus dochter Carla van bewoonster Bep. Problemen onder de aandacht brengen heeft weinig zin, zegt ze. Ondanks de vele gesprekken, blijven oplossingen uit. Carla’s zus belt al maanden met zorgen, maar stuit continu op weerstand. Ook de Verenigde Senioren Partij heeft hierover klachten ontvangen van diverse bewoners.

Naar verwachting is de defecte lift halverwege april weer te gebruiken. Op andere problemen die een oplossing behoeven komt volgende week een uitgebreide reactie van de directie.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky