Verpleeghuiszorg thuis Rivas Zorggroep uitgebreid naar vier nieuwe gemeenten

Rivas Zorggroep breidt het pakket ‘Verzorgd & Prettig Thuis’ (VPT) voor verpleeghuiszorg thuis uit naar vier nieuwe gemeenten. Sinds vorig jaar was dit al mogelijk in Sliedrecht en Alblasserdam, maar straks kunnen ouderen in Gorinchem, Land van Heusden Altena, Molenlanden en Vijfheerenlanden daar ook gebruik van maken. Dit pakket is speciaal bedoeld voor ouderen die in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg, maar thuis willen blijven wonen. Dit meldt Het Kontakt. 

Directeur Sandra Harsveldt-Quist van Rivas Wijkverpleging zegt dat het pakket goed aansluit op de ontwikkeling waarbij veel mensen die ouder worden het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Hun eigen omgeving is de plek waar ze zich het meeste thuis voelen. Komen zij in aanmerking voor verpleeghuiszorg, dan kunnen ze met de Rivas Zorglijn contact opnemen op de mogelijkheden van het VPT-pakket te bespreken.

Flexibliteit VPT

Een wijkverpleegkundige zal thuis de situatie beoordelen en daarin de ondersteuning van een eventuele partner, familie of mantelzorger meenemen. Ook kijkt de wijkverpleegkundige of de oudere hulp krijgt uit het sociaal domein. Op basis van deze informatie bepalen de aanvrager en zorgverlener samen welke aanvullende zorg nodig is. Het VPT-pakket kan dan ook flexibel worden ingezet. Een oudere kan hulp nodig hebben met wassen of aankleden en de andere bijvoorbeeld begeleiding bij activiteiten, huishoudelijke hulp of ondersteuning van mantelzorgers. Maaltijdvergoeding en personenalarmering zitten altijd bij verpleeghuiszorg thuis in.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky