Massaal steun voor 84-jarige vrouw die nare brief kreeg van buren

De 84-jarige vrouw uit Leiden die via een brief van buurtbewoners te horen had gekregen dat zij heel egoïstisch was door een eengezinswoning bezet te houden, heeft veel steun gekregen. Haar woonkamer staat vol met bloemen, kaarten en chocola. De anonieme buren suggereerden dat de vrouw beter in een bejaardentehuis kon gaan wonen. Overigens blijkt niet iedereen achter deze brief te staan. Verschillende omwonenden hopen dat hun buurvrouw een hart onder de riem gestoken krijgt door steunbetuigingen uit de buurt. Dit meldt NOS. 

Sinds 37 jaar woont de 84-jarige Marijke in haar eengezinswoning in Leiden. Eerst met haar man Piet en later samen met hun kinderen. Twee jaar geleden kwam Piet te overlijden. Marijke wil wel naar een verpleeghuis, maar is te gezond en zelfstandig. Dus ze moet thuis blijven wonen. De brief – ondertekend met ‘Namens de buren’ zorgde voor veel emoties bij de vrouw.

'Hoe haal je het in je hoofd?'

Ze toonde de brief aan haar buurman, die woedend is. “Hoe haal je het in je hoofd om een 84-jarige weduwe zo’n brief te schrijven? In eerste instantie was ze bang dat deze mensen haar huis in brand zouden steken”, zegt hij. Trillend heeft Marijke op de bank gezeten, uit angst voor acties van de briefschrijvers. Andere buren hebben de vrouw ook een hart onder de riem gestoken en heel Nederland met hen, getuige de tientallen kaartjes en andere steunbetuigingen in haar woonkamer.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky