Koningin Máxima op bezoek bij oudereninitiatieven in Almere

Op 16 mei bezoekt koningin Máxima verschillende oudereninitiatieven in Almere. Het gaat om projecten die ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis laten wonen en de druk op de zorg verlichten. Dit meldt Omroep Almere.

Zo gaat de koningin in mei naar buurtcentrum Kolkzicht waar ze bezoekers van Huiskamer Marhaba, een interculturele huiskamer voor vrouwen van 55-plus, ontmoet. Zij zullen haar alles vertellen over de huiskamer en hoe deze voorziet in hun sociale behoeften. Hare Majesteit gaat vervolgens ouderenvervoersvoorziening de Buurthopper gaan waar ze met de coördinator en gebruikers spreekt. Huis van de Waterwijk biedt activiteiten en voorzieningen voor ouderen in de buurt, vangt haar op om gesprekken te faciliteren met de initiatiefnemers van Voorzorgcirkels en ambassadeurs van Goud in Almere.

Sociaal vangnet

Voor hand- en spandiensten door buurtbewoners kunnen ouderen terecht bij Voorzorgcirkels. De organisatie biedt ook een sociaal vangnet. Goud in Almere zet zich in voor een stad waarin mensen goed oud kunnen worden. Dit is een samenwerking tussen de gemeente, ouderen, bewonersinitiatieven, lokale organisaties en woningcorporaties.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: 
© RVD - Z.M. de Koning