Deuren PG-afdelingen Coloriet niet meer standaard gesloten

Vanaf 4 juni 2024 opent Coloriet de deuren van de psychogeriatrische afdelingen (PG’s). De ouderenzorginstelling heeft onderzocht hoe ouderen met dementie op een veilige manier meer eigen regie en bewegingsvrijheid kunnen krijgen. Een vorm van opendeurenbeleid draagt daaraan bij. Dit melden Skipr en Coloriet.

Coloriet de Kroon in Dronten had de deuren voor deze doelgroep al gedeeltelijk geopend en ook de locatie in Zeewolde werkte al met het beleid om de deur niet standaard te sluiten. Nu is voor alle bewoners van PG-afdelingen in Flevoland een veilige manier gevonden om de deuren open te houden. Niet elke bewoner kan veilig en verantwoord naar buiten. Met inzet van zorgtechnologie blijft de deur voor hen gesloten.

Omgaan met mensen met dementie

Inwoners van Flevoland worden gevraagd om soms waakzaam te zijn. Omwonenden van de locaties krijgen een flyer en brief in de bus met daarin instructies over hoe zijonzekere of onveilige situaties met bewoners van Coloriet kunnen melden. Ook staat er informatie in over hoe zij met mensen met dementie kunnen omgaan en contactgegevens van de instelling.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky