19 februari 2014 om 10:30
< 1 min lezen

‘Risico hersenbloeding lager door vitamine C’

Het eten van voeding waarin veel vitamine C zit kan mogelijk het risico op een hersenbloeding verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd gepresenteerd tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology, zo meldt Gezondheidsnet.

Aan het onderzoek werkten 65 mensen mee die een hersenbloeding hebben gehad en een controlegroep van 65 gezonde personen. Een hersenbloeding wordt veroorzaakt door een scheurtje in een bloedvat in het hoofd, waardoor er bloed in het hersenweefsel stroomt.

Bij alle deelnemers werd het vitamine C-gehalte in het bloed gemeten. Bij 41 procent bleek het gehalte aan vitamine C normaal, bij 45 procent was het laag en bij 14 procent kon er gesproken worden van een tekort aan vitamine C.

Over het algemeen bleken de patiënten die een hersenbloeding hadden doorgemaakt weinig vitamine C in hun bloed te hebben, terwijl de gezonde proefpersonen normale gehaltes lieten zien.

© Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van ouderenzorg
    • Ouderenzorg

    Bijna kwart miljoen eenzame ouderen krijgen kerstkaart

    Gisteren om 16:27
    • Ouderenzorg

    ZN pleit voor het afschaffen van niet-gecontracteerde zorg

    Gisteren om 14:40

Aankomende evenementen

13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg
09 Mar
Basis workshop Peristomale huidproblemen
  • Utrecht