Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

In Zuid Limburg en in de regio Rotterdam zijn zes personen opgepakt die worden verdacht van grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's). Met een pgb kan iemand zelf zorg inkopen. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend, zo meldt Skipr.

De verdachten zijn drie vrouwen en drie mannen tussen 29 en 64 jaar, die werkzaam waren voor een zorgbemiddelingsbureau. Vermoed wordt dat zij klanten voor honderdduizenden euro's hebben opgelicht. De fraude zou jaren hebben geduurd. Waar het kantoor gevestigd is en waar de verdachten wonen is niet bekendgemaakt.

In Zuid Limburg zijn vier woningen en een bedrijf doorzocht, in de regio Rotterdam een stacaravan. Hierbij is beslag gelegd op onroerend goed en voertuigen. Daarnaast is er munitie, een stroomstootwapen en vermoedelijk ook drugs aangetroffen. De zaak kwam aan het rollen door een eerder onderzoek van zorgverlener CZ. Het bemiddelingsbureau wordt er namelijk ook van verdacht dat het medische handelingen heeft verricht zonder over de juiste papieren te beschikken.

© Nationale Zorggids