Normal_mee_logo

Om jongeren met een beperking zo zelfstandig mogelijk te laten reizen heeft MEE Drenthe het project 'MEE op weg' in het leven geroepen. Leerlingen van het speciaal onderwijs leren in het project zelf naar school te fiets of met de bus te reizen. MEE Drenthe is op zoek naar vrijwilligers in Emmen die met deze kinderen mee willen reizen naar school. Dit meldt ZuidOosthoeker.

Voor veel leerlingen uit het speciaal onderwijs is het een alledaagse bezigheid geworden om met een busje of taxi naar school te reizen. De kinderen reizen met speciaal vervoer naar en van hun school. Gemeenten zijn momenteel echter op zoek naar effectievere en vooral goedkopere vervoersmogelijkheden door verandering en bezuinigingen in de zorg.

Om deze kinderen zelf te leren reizen biedt MEE Drenthe het 'MEE op weg'-project aan. Vrijwilligers gaan samen met de jongeren op de fiets of met de bus naar school. Zo leren de kinderen meedoen in het verkeer zoals iedereen. MEE Drenthe is nu op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen. Meer informatie over dit project en de werkwijze is te vinden op www.meedrenthe.nl onder het kopje ‘Voor gemeenten’.

© Nationale Zorggids