Logo_download__1_

Actrice Imanuelle Grives (bekend van Celblok H en Expeditie Poolcirkel) is ambassadeur voor KNCV Tuberculosefonds geworden. Als ambassadeur gaat Imanuelle zich inzetten voor de missie van het fonds: tuberculose de wereld uit helpen. Wereldwijd is tuberculose dodelijke infectieziekte nummer twee. Dit meldt het KNCV Tuberculosefonds.

 

Grives heeft zelf tuberculose gehad. Ze raakte geïnfecteerd tijdens vrijwilligerswerk in Congo en nam de ziekte mee terug naar Nederland. "Wie denkt er hier nog aan tuberculose? Ik ben het levende bewijs dat tbc-opsporing en -bestrijding ook in Nederland nodig blijft. Ik heb nooit gedacht dat ik tuberculose kon krijgen, het was ver van mijn bed, maar het overkwam me toch. Ik heb een heftige tijd meegemaakt, maar hoe ziek ik ook was, ik ben nooit bang geweest om dood te gaan. Nu weet ik dat elke dag ruim 4.000 mensen aan tuberculose sterven. Elke dag!"

Wereldwijd is tuberculose dodelijke infectieziekte nummer 2. Een ziekte waarvan iedereen kan genezen met een tijdige ontdekking en juiste behandeling. "Daar wil ik aan bijdragen door meer aandacht te krijgen voor het werk van KNCV Tuberculosefonds. Er is meer financiële steun en meer wetenschappelijk onderzoek nodig om deze levensverwoestende ziekte te stoppen," zegt Imanuelle.

Internationaal is KNCV Tuberculosefonds de belangrijkste tbc-bestrijdingsorganisatie. Jaarlijks krijgen 9 miljoen mensen tuberculose, hiervan sterven er 1,5 miljoen. Onnodig, want patiënten kunnen door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig genezen. De verspreiding van tuberculose in Nederland is momenteel goed onder controle dankzij een goedwerkende tbc-opsporing en -behandeling. 

© Nationale Zorggids