Normal_epilepsie

Van 8 tot en met 13 juni zetten ruim 25.000 collectevrijwilligers zich in om geld in te zamelen zodat onder meer mensen met epilepsie op vakantie kunnen. Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, vindt het in tijden van bezuinigingen enorm belangrijk dat ouders of andere mensen die de zorg op zich dragen even kunnen bijkomen. De zorg van het vakantievierende kind wordt dan even uit hun handen genomen door de organisatoren van de vakantiereizen. Dat meldt het Epilepsiefonds.

Jaarlijks gaan ruim 300 kinderen en volwassenen mee met de vakantiereizen van het Epilepsiefonds. En na 40 jaar zijn deze reizen nog steeds nodig en misschien zelfs actueler dan ooit. Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds: “De zorg voor een kind met epilepsie is er met alle bezuinigingen niet eenvoudiger op geworden. Dit legt een ontzettend zware druk op hun gezinnen, bijvoorbeeld de ouders, die de zorg door het jaar heen dag in dag uit moeten dragen. Des te belangrijker zijn in deze tijd de vakantiereizen om de ouders even te ontlasten, en bijvoorbeeld alle tijd voor het broertje of zusje te hebben. Zorg voor ouders en mantelzorgers is juist in onze maatschappij ontzettend hard nodig”

De reizen worden met zorg georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Waar nodig wordt een-op-een-begeleiding geboden. Bregje (14) gaat deze zomer voor de vijfde keer mee met de vakantieweek. Door haar epilepsie en verstandelijke beperking heeft zij 24-uurs toezicht nodig. Alles gebeurt tijdens de vakantiereizen van het Epilepsiefonds onder toezicht en begeleiding van deskundige vrijwilligers. Carla, moeder van Bregje: "We laten Bregje met een gerust hart achter, omdat we weten dat ze in goede handen is. Het is van onschatbare waarde dat iemand de zorg van je kind even overneemt. Wij kunnen 'bijtanken' en ons kind kan genieten."

© Nationale Zorggids