Logo_spierfonds_logo

Van 13 t/m 19 september is de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Naast het gebruik van de collectebus zet het fonds ook minder traditionele middelen in tijdens de collecte. Zo gaan er vijftig collectanten op pad met een pinapparaat en is er ook een mogelijkheid om digitaal te collecteren. Hiermee geeft het fonds een praktische oplossing voor de Nederlander die wil geven, maar geen kleingeld op zak heeft. Dat meldt het Prinses Beatrix Spierfonds. 

Joanna van Drongelen, hoofd collecte- en vrijwilligersorganisatie bij het fonds: "De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het fonds, en blijft een gewaardeerde en makkelijke manier om te geven aan een goed doel. Collecteren met een pinautomaat is een anonieme en veilige manier van geven. Naast een praktische collecte oplossing moet het fonds ook mee met de trend in online en mobiel. Onze digitale collectebus biedt de mogelijkheid om in plaats van huis-aan-huis van vriend-tot-vriend te collecteren via mail en social media. Dit brengt ons een nieuw soort collectant en we zijn aanwezig op een nieuw platform. We hopen natuurlijk dat dit de collecte opbrengst doet stijgen, zodat we komend jaar meer kunnen investeren in wetenschappelijke onderzoek naar spierziekten. "

Er zijn 600 verschillende spierziekten. In Nederland lijden ruim 200.000 mensen aan een spierziekte. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. Je spieren sturen alles aan, lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. 

© Nationale Zorggids