Normal_download__2_
Een derde van de Nederlandse gebruikers van hoortoestellen betaalt meer dan 2000 euro voor een toestel. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat Hoortoestellen.info hield. 900 Nederlanders die gebruik maken van een hoortoestel deden mee aan het onderzoek. Dit meldt Hoortoestel.info.
Uit het onderzoek blijkt dat eén op de drie gebruikers tussen de 1000 en 2000 euro betaalt voor een nieuw hoortoestel. Een derde betaalt zelfs meer dan 2000 euro. De meeste gebruikers geven dan ook, niet geheel onverwacht, aan dat zij niet tevreden zijn over de hoge kosten van een hoortoestel. 
 
Het merendeel van de gebruikers is wel in het algemeen tevreden over het hoortoestel. Gemiddeld geeft de gebruiker hun hoortoestel een 7,5. De huidige generatie hoortoestelgebruikers zijn voornamelijk erg tevreden met de grootte (66 procent), de kleur (54 procent), de techniek (53 procent), het gebruiksgemak (51 procent) en de vorm (51 procent) van de hoortoestellen. 
 
Uit het onderzoek van hoortoestellen.info is naar voren gekomen dat de gebruikers de voorkeur geven aan kleine toestellen. Ze worden comfortabeler ervaren dan de grote modellen. Dit komt doordat ze voor meer onzichtbaarheid zorgen, het telefoneren gaat gemakkelijker en het hoortoestel is beter bestand tegen wind en dergelijken. Verder zien de gebruikers in de toekomst graag batterijen die langer meegaan. 
 
© Nationale Zorggids