Normal_oogfonds

Wat ziet iemand die slechtziend is? Op die vraag geeft de rondreizende tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’ antwoord. Met de portretten van fotograaf Murk Schaafsma wil het Oogfonds meer begrip creëren voor mensen met een visuele beperking en de snel groeiende groep oogpatiënten in Nederland. De tentoonstelling is vanaf 12 september te zien in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Dat meldt het Oogfonds.

 

Voor MIJN geZICHT maakte Murk Schaafsma portretfoto’s van mensen met een visuele beperking of oogziekte, besprak hij wat zij zien en verbeeldde hij hun zicht. Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling en een boek. Bij iedere foto vertelt de geportretteerde een persoonlijk verhaal dat tijdens de tentoonstelling via audio te beluisteren is.

Edith Mulder, directeur van het Oogfonds is blij met MIJN geZICHT: “Deze foto’s laten zien dat twee mensen met dezelfde aandoening een compleet andere zichtervaring kunnen hebben. Het zijn beelden die aanzetten tot een dialoog tussen mensen met een visuele beperking en hun omgeving en die mensen bewust maken waarom het zo belangrijk is acht te slaan op alarmsignalen die kunnen wijzen op een oogziekte.”

MIJN geZICHT is als eerste te zien in het HagaZiekenhuis in Den Haag van 12 tot en met 17 september. Aansluitend is de tentoonstelling te bezoeken op de 50PlusBeurs van 19 tot en met 23 september in Utrecht. Meer informatie over de tentoonstelling en het fotoboek op www.oogfonds.nl/mijngezicht.

Door: Redactie Nationale Zorggids