Normal_running_blind

Toen 10 jaar geleden een paar mensen in het Oogziekenhuis in Rotterdam samen besloten om hardlopen als instrument in te zetten om blinden en slechtzienden sociaal in beweging te krijgen konden ze niet weten dat er nu al 11 regiogroepen in Nederland zijn waar meer dan 150 lopers wekelijks bijeenkomen en samen sporten. Elke maand staan er lopers van Running Blind aan de start bij regionale loopevents. Afgelopen voorjaar deed een compleet team van Running Blind mee aan de Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Dat meldt Stichting Running Blind. 

Running Blind viert het 10 jarig bestaan met clinics en sponsorlopen op het Nationaal Olympisch Sportcentrum Papendal in Arnhem. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober staat Papendal in het teken van sport en ontmoeting voor en door mensen met een visuele beperking.
Aan het jubileumweekend op Papendal doen 150 slechtziende en ziende lopers mee. Naast clinics staan er ook looponderdelen op het programma. Zaterdag is er een peptalk van Ester Vergeer die aan de hand van haar eigen ervaringen als para-olympisch en veelvoudig wereldkampioen rolstoeltennis uitlegt wat sport met je doet. De avond wordt vervolg met een Salsaworkshop die gegeven wordt door een slechtziende dansdocente en een feest. Zondagochtend is er een 5 en 10 kom loop en een parcours voor Nordic Walkers. De opbrengst van deze sponsorloop is voor het oogfonds voor meer onderzoek naar oogziektes. Primeur tijdens deze loop is dat de deelnemers een medaille krijgen die voorzien is van brailletekst.Tijdens het jubileum nemen Joan Titarsolej en John Stoop na 10 jaar afscheid als bestuurslid van Running Blind. Zij zijn twee van de oprichters van Running Blind.

Hardlopen, Nordic Walking en wandelen zijn populair. De afgelopen twee jaar verdubbelde het aantal regiogroepen bij Running Blind. Bijna alle groepen zijn in de regio onderdeel van een atletiekvereniging waar ook mensen zonder beperking sporten. Het is Running Blind gelukt om er een echte integratiesport van te maken.