Normal_koffie

Aanstaande donderdag opent de eerste gebarentaal-koffiebar zijn deuren. In de koffiebar werken alleen dove barista’s, wat betekent dat iedereen die daar binnenkomt voor een kopje koffie zijn bestelling in gebarentaal moet doen. Dat meldt Metro.

De Sign Language Coffee Bar bevindt zich in Amsterdam. Wie er op bezoek komt en nog geen gebarentaal kan, leert dit op locatie. Voordat je een bestelling kunt plaatsen, leer je binnen korte tijd hoe je je gewenste kopje koffie bestelt. Daarnaast leren bezoekers aangeven of ze de koffie daar willen opdrinken of meenemen en leren ze andere drankjes in gebarentaal bestellen.

Voorbereiden op een bezoek aan de Sign Language Coffee Bar is ook mogelijk door naar de website van de bar te gaan en daar dertig filmpjes te bekijken. De koffiebar is een initiatief van een groep bedrijven die zich al zeker een decennium inzet voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Zo zette de bedrijvengroep ook het restaurant Ctaste op, evenals werkbemiddelingsorganisatie Ctalents. 

Door: Redactie Nationale Zorggids