Normal_rolstoel_beperking_handicap

De 21-jarige Dennie Jager uit Groningen wil met een inzamelingsactie een exoskelet aanschaffen. Hij heeft namelijk een dwarslaesie  en kan sinds drie jaar niet meer lopen. Een exoskelet helpt hem om zijn benen weer te bewegen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft hij samen met vrienden en familie de stichting Walk On opgericht. Een stichting die niet alleen geld inzamelt voor het skelet, maar ook voor andere dwarslaesiepatiënten. Dat meldt RTL Nieuws.

De stichting heeft inmiddels 45.000 euro opgehaald, maar een exoskelet kost 90.000 euro. Het grootste doel van de Groninger is om weer te kunnen lopen. In de tussentijd wil hij gebruikmaken van een exoskelet, een pak dat via sensoren en motoren beweegt. Een exoskelet dragen vergt veel oefening, omdat op het begin al het bloed naar de benen stroomt en de gewrichten niet veel gewicht gewend zijn.

“Dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt, mis ik het meest. Het zorgeloze van ergens naartoe gaan, is weg. Ik moet altijd checken of een gebouw rolstoeltoegankelijk is en of er bijvoorbeeld aangepaste wc’s zijn”, zegt Jager. Een belangrijke reden waarom hij wil bewegen is zijn gezondheid. Stilzitten is niet goed voor de rug en zijn benen worden er onrustig van.

Door: Redactie Nationale Zorggids