Normal_apps_telefoon

Visueel beperkten die op zoek zijn naar meer zelfstandigheid, kunnen gebruikmaken van de app Envision. De app zet beelden via kunstmatige intelligentie om in geluiden en leest teksten voor in ruim zestig verschillende talen. Een andere opvallende functie is de mogelijkheid van de app om een ruimte of kamer te omschrijven. Wie de app op zijn smartphone installeert moet wel een abonnement afsluiten. Een abonnement op Envision kost maandelijks 5 euro of 40 euro op jaarbasis.  Dat meldt RTL Nieuws. 

Het idee voor de app is afkomstig van industrieel ontwerper en voormalig TU Delft student Karthik Mahadevan die op een school in India zag dat visuele informatie nodig is voor de onafhankelijkheid van visueel beperkte mensen. De app is wereldwijd beschikbaar en doneren is mogelijk.

“In landen als India en Indonesië hebben veel mensen een smartphone, maar kunnen ze een abonnement niet betalen. Daarom willen we mensen de mogelijkheid geven om de app kado te doen aan hen”, aldus Mahadevan. Op de website van Envision kunnen mensen met een visuele beperking zich aanmelden voor het ontvangen van een gedoneerd abonnement. 

Door: Redactie Nationale Zorggids