Normal_fiets

Onlangs hebben dieven de driewieler van de 47-jarige Patrick gestolen. Hij heeft het syndroom van Down en woont in een gezinsvervangend tehuis. De fiets gebruikte hij niet om van A naar B te komen, maar om plezier te hebben in de tuin. Nu zijn fiets weg is, is hij van slag. En een nieuwe heeft hij niet zomaar, zegt zijn zus op Facebook, want een dergelijke driewieler kost al snel 2.000 euro. Sinds zus Angelique haar bericht op de social media site postte, hebben meerder mensen aangeboden om een inzamelingsactie op te starten. Dat meldt RTV Oost. 

“Er zijn mensen die spontaan aanbieden om een inzamelingsactie op touw te zetten. Een drietal mensen zegt een driewieler aan te willen bieden. Onder meer iemand die zegt ‘m niet meer te gebruiken en ook van een mevrouw uit Hilversum, van wie de vader er niet meer op rijdt”, aldus Angelique tegen RTV Oost.

Er is nog geen nieuwe fiets, maar die lijkt er wel snel te komen. Patricks zus hoopt daarbij ook dat de driewieler alsnog wordt teruggebracht. Of dat anderen het ergens terug zullen vinden. De man was van slag, maar lijkt door alle positieve reacties te bedaren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids